Tölthető az EasyBrake előzetes verziója

Címkék:

Lassan, de biztosan a célegyenesbe érek. Az általam készített videó konvertáló egy előzetes verziója már ki is próbálható.
Aki nem tudná, hogy miről is van szó az olvassa el az előző bejegyzést. A névváltoztatás oka az lett, hogy az általam legjobbnak tartott HandBrake motorját használom. Most pedig néhány szóban a működéséről:



Mint látszik, a két nappal ezelőtti verzióhoz képest igen egyszerű lett a felülete. A konvertáláshoz alapesetben két dolgot kell tenned: a lenti zöld gombra kattintani, majd megadni a forrásfájlt. A kimeneti fájlod .mkv (1700 Kbps) kiterjesztésű lesz, a használt kodek minden esetben az x264, a hang AAC formátumú (192 Kbps, 48 KHz).

Persze van lehetőség a változtatásra is, amit tegnap óta beépítettem a programba: kattints arra az apró fekete ikonra a jobb felső szélen. Ekkor megnyílik a Beállítások panel:


Itt a Presets-en (vagyis a már kész beállításokon) kívül minden működik. Amihez magyarázat kell: a Decomb. A videók csíkozódását megszüntető technológiának, a Deinterlace-nek egy kifinomultabb formája. Nem használ annyi erőforrást, gyorsabb, stb. szóval ha kell ezt érdemesebb használni. A "No Auto Crop" bár bekerült, használata csak akkor ajánlott, ha valamelyik szélén a filmnek részleteket tüntetne el. Ahhoz, hogy a videó szélességét (Width) tudjuk változtatni, először kattintsunk most egy hasonló ikonra, de a fekete sáv közepén. Ha megnyílik ezt látjuk:


Kattintsunk a Get time from videofile gombra, majd zárjuk be a panelt, a width alatt most már láthatóak a szélességek.

Miért csak a szélesség állítható és miért azokkal a számokkal dolgozik?
A szélesség alapjául a szabványos videoszélességek szolgálnak, ettől eltérni botorság.

Miért nem működik a Set Start and end time panelen a vágás?
Mert még nincs kész. Hamarosan ez is megoldódik.

Miért a HandBrake?
Mert az egyik legjobbnak tartom (minőségben mindenképpen). Sokan jönnek a sebességgel, de hogy tisztában legyünk a GPU hasznosságával a kódolásban érdemes elolvasni ezeket is: Sebesség mindenek felett, Sebesség mindenek felett 2: a homályzóna.

Hol a magyar verzió?
Sajnos most nem erre koncentráltam. Hamarosan.

A program letölthető innen: EasyBrake v0.9.2.0

Kérem, hogy aki letöltötte és kipróbálta, az írjon a programban megtalálható email ikonra kattintva nekem vagy ide. Szívesen veszek minden ötletet, tanácsot.

1 megjegyzés:

  1. Névtelen írta...:

    "Videoredo felhasználó"
    Küldtem levelet.

Megjegyzés küldése