TS konvertálás LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

Címkék: ,

Számtalan levelet kaptam, amiben kéritek, hogy lépésről lépésre írjam le egy .ts fájl átalakításának menetét. Hát itt van.

Frissítés: 2012. március 15.-én találtam egy új módszert, ami sokak számára megkönnyíti a konvertálást, így ha az alábbiak nehéznek tűnnek, kérlek olvasd el az új módszer bejegyzését.

Bevezetőként csak annyit: az első egy-két alkalommal lehet, hogy bonyolultnak tűnik az alábbi lépéssorozat, de hidd el, egy idő után csak egy perc lesz az egész.

  1. Töltsd le a TS-Doctor nevű programot és telepítsd fel. A letöltött verzió 30 napig használható, ezután 29 euróért megvásárolható (szerintem bőven megéri).
  2. Indítsd el a TS-Doctort, majd lépj be a Settings > Preferences menübe. Itt kattints a Correction Behavior fülre, így állítsd be a lehetőségeket:

    3.  Kattints a Dialog Settings fülre és állítsd be így a lehetőségeket:


    4.   Ezután nyiss meg egy .ts fájlt (File > Open). Valami hasonlót kell látnod:


    5.   Alul kattints a Save New File gombra, adj a fájlnak valami nevet (ha nem adsz az sem baj, automatikusan átnevezi). Ezzel elkészült egy már javított .ts fájl.

    6.   Töltsd le, majd nyisd meg a Freemake Video Convertert. Az oldalamon található letöltési linkek MINDIG a legfrissebb verzióra mutatnak.

    7.   A programban az alapértelmezett beállítás az automatikus hardveres gyorsítás észlelése, de ez a DXVA esetében MINDIG hibás konvertálást eredményez (CUDA-ról nincs tapasztalatom). Mi tehát a teendő? Ha számodra a DXVA támogatás elérhető csak, akkor tiltsd le az automatikus észlelést és kapcsold ki a DXVA támogatást. Persze mindez csak .ts fájl konvertálására igaz, egyéb konvertáláskor nem találtam eddig hibát.

A letiltás menete: Fájl > Beállítások... > Gyorsítás fül. A pipát vedd ki az "Az optimális..." szöveg elől, majd a "DXVA használata" elől is lejjebb.


      8.   Nyisd meg a .ts fájlt. A megnyitott fájl jobb oldalán található vágás ikonra kattints, majd vágd meg a felvett anyagot, ha szükséges.

A vágás menete:

Az alábbi képen látható gombok sorrendje adja a vágás menetét. Megkeressük a kivágandó rész elejét (ekkor kattintsunk a Kijelölés kezdete gombra), keressük meg a kivágandó rész végét (ekkor kattintsunk a Kijelölés vége gombra), majd kattintsunk a Kijelölés kivágása gombra. Ezzel a részt kivágtuk, töröltük az anyagból. A maradék anyagot tovább vághatjuk, vagyis alapértelmezetten a film elején és végén lévő többletet eltávolítjuk, kivágjuk.



      9.   A vágás ablak bezárása után már csak a konverzió maradt, alul kattintsunk az MKV-ra, ez lesz a kimeneti formátumunk.


A megjelenő ablakban kattints a kis kék fogaskerék ikonra.


    10.   A következő ablakban állítsd be így a paramétereket:


Miért MKV és MP3? Mert minden lejátszó tudja kezelni ezeket a formátumokat, az 1700 Kbps-os bitsűrűség (maga a minőség) pedig elég egy TV-ből felvett nem HD-s adáshoz, persze ha jobb minőséget szeretnél nyugodtan állítsd nagyobbra (egy teljes HD-s adásnál akár 5-7000 Kbps-ra is), de ekkor jelentősen megnő a konvertálási idő.

    11.   Miután beállítottad a paramétereket váltsd át a kódolást két menetesre (ez egy opcionális beállítás, a minőség javulni fog, de a konvertálási idő drasztikusan megnő)


    12.   Kattints a Konvertálás gombra és ennyi. Remélem a végeredmény tökéletes lesz.



LEHETSÉGES HIBÁK

1. HIBA: A felvett anyag hibás. Ez fordul elő a leggyakrabban, a .ts fájl alapvetően rossz, mivel a fájl csomagjai (alapvetően ebből épül fel egy fájl) hibásak, így a konvertáló nem tudja eldönteni, hogy az adott csomagot mikor kell konvertálni. MEGOLDÁS: nincs. Sajnos a jeled túl gyenge volt, így a rögzítés a DVB-T vevőddel nem sikerült. Ettől függetlenül a .ts fájl, ha hibákkal is, de lejátszható.

2. HIBA: A felvett anyag eleje, vége hibás. Ez akkor fordul elő, ha a felvételt pontosan indítjuk. MEGOLDÁS: a felvételt hamarabb indítsuk és később állítsuk le. A vágást majd utólag elvégezzük a Freemake-kel.

3. HIBA: A kép/hang kimarad, csúszik. Ez akkor fordul elő, ha a Freemake-ben nem tiltottuk le a hardverest gyorsítást. MEGOLDÁS: tiltsuk le a hardveres gyorsítást (lásd fentebb).

4. HIBA: A hang kimarad, ugrik. Ez akkor fordul elő, ha a felvett fájl csomagjaiban időhibák vannak (a csomaghoz nincs társított idő). MEGOLDÁS: nincs.

5. HIBA: Az anyag egyszerűen nem konvertálható. A legvalószínűbb, hogy a felvett videó kódolva van (Encrypted), ezt a MediaInfo nevű ingyenes programmal ellenőrizheted.


Néhány szó az MKV kiterjesztésről és a konvertálás minőségéről

Fentebb azért írtam le részletesen, hogy mit állíts be, hogy az elkészült anyag KOMPATIBILIS és LEJÁTSZHATÓ legyen a jelenlegi eszközök 99 %-án. Természetesen ettől eltérhetsz, de hidd el nem érdemes, nap mint nap olvasom fórumokon, hogy: "Miért nem tudom lejátszani a konvertált anyagot, amikor pedig...". Más programokkal kismillió paraméter beállítható, de a kezemen meg tudnám számolni, hogy ki tudja azt, hogy mi is az a 8x8 Transform. Tehát NE kísérletezz, a Freemake teljesen kompatibilis és jó minőséget ad, csak ne felejtsd el a két lépéses konverziót!

30 megjegyzés:

  1. Unknown írta...:

    Hello!

    Köszönöm szépen, ez egy tökéletes megoldás a ts fájlaim átkonvertálására.

    Nagyszerű program ez a Freemake Video Converter, mert úgy ki tudom vágni a dolgokat a felvett anyagból ahogy csak akarom minden hiba és gond nélkül.

    Egyébként nagyon jó ez az oldal, örülök h vki vette a fáradságot és összegyűjtötte a lehetséges megoldásokat ts konvertálására.

    Szóval még egyszer nagyon köszönöm!

  1. szeku írta...:

    és mivan ezzel a szar telefunkenTTR280C mindigtv-sfelvevővel?semmi amit leírtál nemsegít,már alapjába nemismeri el rendes ts filenak a tsdoctor sem!vannak mellette még valami .idx meg .en fileok a dvb-t lejátsza probléma nélkül kristálytiszta HD kép tökéletes hang de a számítógépem meg nemviszi pedig már z összes szar codekot vlc playert minden kutyaszart próbáltam!Hát én még így nemjártam soha!!!mindig mindent megtudtam oldani mostmeg kitol velem valami hummiféle ts szar!HELP!:-(

  1. szeku írta...:

    azt írja PMT invalid or missing

  1. Németh Zoltán írta...:

    Szeku: légy szíves készíts egy 4 perces felvételt, majd küldd el a zoltan.nemeth.ymc@gmail.com-ra. Megnézem.p

  1. Névtelen írta...:

    Szeku !
    Ugye a kódolt adásokat akarod máshol lejátszani!
    Ha igen, ez nem lesz egyszerű. Sajnos a legújabb beltérik,
    (PL Magyar DVB-T) kódolt adásait a beltéri úra kódolja.
    Azaz, jön a kódolt adás -***--> A hivatalos dekódoló kártya kikódolja -----> a beltéri újra kódolja a saját chipjében tárolt kóddal -@@@---> ezt menti le. A beltérivel bármikor le tudod játszani, hisz saját kódjával van kódolva. Minden más eszközön lejátszhatatlan a film. Még másik ugyanolyan settopboxon sem lejátszható le. Hurrá ! Éljen a digitális adás. Kikódolni csak egy HDMI-SVIDEO konverterrel lehet, és valamilyen analóg digitalizálóval felvenni. Őrizzük meg az analóg tunerjeinket. Hamarosan nagy szükség lesz rá.
    Üdv Videoredo felhasználó

  1. Névtelen írta...:

    Előző hozzászólásomhoz még annyit, hogy csak HDMI kimenettel rendelkező set top boxoknál működik a digitális/analóg átalakítás !
    Videoredo felh.

  1. Unknown írta...:

    Van nékem pár teszt fájlom tv-adás színházi közvetítés, ami alul felül fekete csík. Nos ráeresztettem az általam ismert összes konvertálóra,videóvágóra mindenféle formátumba. Nos a legjobb képminőségben ugyanakkora MB-ra a MP4 AVC, MP4 Libx264 nyerte, persze asztali divxes DVD lejátszón az xvidet használjuk mert azt lejátssza.

    Nos konvertálok közül ami tudja a AVC vagy X264-et, meg át tudja konvertálni a ts-t,és méretezni(fekete csíkot levágni) is tud ez már mindjárt leszűkítette a kört.

    A nyertes a Quick Media Converter 4.5.0.2 ingyenes program.
    Nekem a x264 High profile level4-1 és ott állítsuk át a felbontást bitrátát, stb.. Az editing fülön cropolni lehet ugyanazt a paramétert kell megadni mint virtualdub cropolásnál.

    Figyelemreméltó konvertálok még fontosáig sorrendben:
    -XMedia Recode ingyenes
    -WinX HD Video Converter Deluxe
    -VideoReDo TVSuiteV4
    -Smart Cutter

  1. Névtelen írta...:

    Tisztelt Németh Zoltán!

    Kezdő vagyok a konvertálásban. A problémám a következő:
    Egy Telefunken beltérivel rögzítek műsort (filmek, F1, stb...) ezt szeretném átalakítani olyan formátumra, amit az asztali DVD lejátszó visz, azonban...
    A felvételt a Telefunken egy ~1GB részekre bontja, amit én szeretnék egybe illeszteni, de mindezek előtt megvágni a ***** reklámok miatt... Jelenleg ott tartok, hogy a TS Doctorral kijavítom a fájlt, ezt megcsinálom, utána pedig a Freemake programmal össze is tudom rakni, és persze előtte megvágni. Tehát, a folyamat meg van, meg is tudom csinálni, a problémám az IDŐ...

    Próbálkoztam a különböző fórumokban fellelhető progik egy részével (GDSmux, MKVToolnix, Handbrake, ...), amivel nem vagyok teljesen megelégedve. A GDSmux pikk-pakk mkv-t csinál a ts-ből, csak a felvétel eleje illetve a vége roncsolódik (a Freemake-nél ilyen probléma nincs!). Valamint a HandBrake be se olvassa a ts-t... Az MKVToolnix nem rossz, csak az is még lassú...
    Hozzá kell tennem, hogy vannak olyan felvételeim, amelyek HD minőségűek (ezen belül milyen, passz), és van ami nem. Nem ragaszkodom a HD minőséghez abban az esetben, ha az jelentősen megnöveli a konvertálás idejét. Csupán egy rendesen élvezhető, TV minőség is megteszi. Ezzel kapcsolatban olvastam, hogy akkor a konvertálásnál állítsam a bitsűrűséget 1700 ra, így kapok TV minőséget. HD-nál pedig 4-5000 körülire.

    Összegezve, egy olyan "programcsomagot" szeretnék, amivel a konvertálási időmet a lehető legrövidebbre tudom csökkenteni, a végeredmény mérete kb egy fél DVD (csupán a könnyebb csoportosítás végett). DE szeretnék kérni hozzá hasznutot is, (ha lehet képekkel), hogy mit, hogy állíts be, magyarázatokkal alátámasztva, ha nem túl nagy kérés.

    Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a gépem egy P4-es. Többet nem írnék róla, csak az igazi infoguruk egészségének megőrzése érdekében. (Tudom, tudom, sz*rból nem lehet várat...)

    Gyors segítségét előre is köszönöm, és bízom a legjobbakban! Elérhetőségem: morris86KUKACgmail...

    Üdvözlettel : Tamás

  1. Névtelen írta...:

    TMPGEnc Video Mastering Works.v5.0.6.38, ezt a programot ajánlom mindenkinek.

  1. Unknown írta...:

    A Freemake Video Converterrel a film végét én nem tudom levágni. Egyszerűen nem csinálja meg. Az eleje ok.
    Köszi a leírást! (Azért gyakran nem fogok konvertálgatni, az biztos!)

  1. Pap Zsolt írta...:

    Hello!

    Annak a "PMT invalid or missing" történetnek lett megoldása? Sajnos nekem is ezt írja ki, és nem tudok semmit sem kezdeni vele :(

  1. Névtelen írta...:

    Üdv Pap Zsolt.
    Szerintem nem.
    Ugyanúgy le van kódolva, mint a földi digitális, csak a beltéri kódjával.
    Az egyetlen megoldás jelenleg, a digitális jel analógizálása, majd egy analóg digitalizáló kártyával újra felvenni. Természetesen ez időigényes.

  1. Unknown írta...:

    Sziasztok, .ts kiterjesztésű fájlt szeretnék konvertálni de úgy hogy feliratot is beleégessem, mert a végcél dcp fájl lesz de ahhoz nem tudom hogy lehet külön feliratot passzítani így beleégetném a ts fájlba és onnantól már tudom dcp be konvertálni. Ha valaki tud, legyen szíves segíteni, köszönöm szépen előre is. Ha ts ből avi vagy mkv lesz de rákerül a felirat úgy is jó.

    Üdv.:

    Peti

  1. Névtelen írta...:

    Sziasztok! .ts tévéfelvételből ki lehet-e venni valami módon az SMS fal üzeneteket, mert rendkívül zavaró?

  1. Névtelen írta...:

    Sziasztok.
    Először is "Péter Borongics"-nak.
    Feliratot beégetni csak a film újrakódolásával lehet ! (Hiszen magára film kockájaira rakod rá, avagy kitakarod a felirattal az eredeti részeket.)
    Tipikus megoldás ... ahogyan én csinálom ...
    A TS filmet kiküldöm RGB/WAV avi-ba azaz teljesen tömörítetteln videót készítek. Nagyson sok hely kell pl egy 1 1/2 órás filmhez.
    Én erre egy 1 TB külső vinyót használok.
    Az újrakonvertálást a VIRTUALDUBBAL végzem.
    Betöltöm a filmet, betöltöm hozzá a feliratot, belerakom a logómat, majd egy 2 lépéses konvertálással tetszőleges formátumban kiküldöm.
    Álltalában a videót H264-el tömörítem, videó mérettől (képméret 720*576-1920*1080 stb...) függően 4600 vagy 6600 kbit/s-al.
    A hangot 320kbit/s-os MP3-ba tömörítem.
    Az így kapott .AVI bárhol, bármikor, bármivel lejátszható.
    Természetesen az MP3 nem tudja 123412412412.23423423 hangrendszert., de a lakások 99,99 % nincs is rá szükség.

    "Névtelen 2014. július 1. 6:45"-nek.
    Mint fentebb, itt is újra konvertálás segít. Itt annyi külömbséggel, hogy vagy le kell vágni a videó azt a részét, vagy kitakarni egy esgyszerű képpel.
    Üdv Video redo felhasználó

  1. Névtelen írta...:

    Köszönöm szépen a segítséget!
    A kitakarás és kimaszkolás nem tetszik, viszont a levágást kipróbálom. Kérdés, hogy mennyit torzul a kép visszanagyításkor, mert elég széles az SMS fal a tv logóval együtt.

  1. Névtelen írta...:

    "Névtelen 2014. július 28. 19:21"
    Nem feltétlen kell ugyanakkorára kinyújtani.
    Az alapelv, hogy 8-al osztható legyen az oldal.
    Pl egy 1280*720-as videóból levágsz 37 pixelt. 720-37=683 ezt nagyítod fel a legközelebbi 8-al osztható számra.
    683:8=85,375 azaz 86*8=688-ra nagyítod. Igaz, így nem lesz TV kompatibilis a videó. Alul felül csík lesz, hacsak nem nagyításra van állítva a tv képernyő. Amúgy 30-40 pixelt nem lehet nagyon észrevenni 1280*720-nál. Annál lentebb viszont igen (720*480) stb ....
    Ezért használják kisfelbontásnál a kimaszkolást/kitakarást.

    Üdv Video redo felhasználó.

    Ez egy nagyfelbontású videó, kitakarással. Szerintem nem zavaró :)
    http://www.dailymotion.com/video/xxt6yb_der-henrietta-yes-sir-i-can-boogie-sub-hu-baccara-m1-a-dal-2013-02-23_music

  1. Névtelen írta...:

    (Névtelen 2014. augusztus 2. 3:28) Írta

    Szia.
    Szerintem nem túl zavaró, ha ki van maszkolva.
    Egy rövid részletet megcsináltam ...

    A teljesség igénye nélkül, 1 perc a videóból kimaszkolva.

    1280*720 4800/H264 MP3/320 (AVI)
    Iron Maiden - RaR - Rock am Ring - 2014 - (1perc).zip

    https://mega.co.nz/#!UVIWlRDA!OP2HFwEeBvX4bHMGnuhTTAtAIsLiW8kqTvFxqDrybXM

  1. Névtelen írta...:

    Szia!
    Megnéztem, valóban nem zavaró annyira, igaz még meg kell szoknom. Gondolom ennél jobb minőségű kimaszkolás nem létezik?
    Nagyon szépen köszönöm a fáradozásod és a segítséget! Üdv: névtelen felhasználó

  1. Titus írta...:

    Hali! Freemake Video Converter 2-szer produkálta ua-t a hibát, a felvett műsort (dvb-t set top box, .ts fájl) 7-8-szor hosszabnak vélte, és sem vágás sem konvertálás nem indult el, mi lehet az oka? A VLC lejátsza (bár nem néztem végig, csak előre ugrottam párszor) a avlós játékidő kijelzésével.

  1. Unknown írta...:

    Nekem is írt ki hibát a ts doctor, és a Avidemux 2.6 videó és audió copy után már a ts-doctorral is meglehetett nyitni meg konvertálóval.

  1. Unknown írta...:

    Sziasztok.
    Én egy WayteQ MovieBox CX DVB-T Android Set Top Box-al rendelkezem. Kódolt adást vettem fel a Viasat 6 csatornáról. Mindkét konvertálást kipróbáltam és működik, ezeket köszönöm. Azonban aki nem szeretne konvertálással szenvedni, mert csak PC-n le szeretné játszani a felvett adást, annak javaslom a VLC 2.1.4 Rincewind lejátszót. Nekem akadás mentesen, pixel mentesen, hanggal együtt gond nélkül lejátsza a felvételt. Más beltérivel nem próbáltam, akinek más típusú beltérije van, annak is érdemes kipróbálni a VLC ezen verzióját.
    Kellemes ünnepeket mindenkinek.

  1. Joe007 írta...:

    Sziasztok!
    Nagyon örülök, hogy véletlen rátaláltam erre az oldalra mert már tépem a hajam a sok konvertáló programtól, hogy nem tudok egy TS-ből kivágni rendesen és össze fűzni a végén! :) De láss csodát a fenti leírással sikerült! Alap problémám, hogy egy megvágott anyag mindig nagyobb lett méretben mint az eredeti a EasiestSoft Movie Editor 4.2.0 programot használtam eddig! A másik problémám, hogy a Samu xxB650-es LCD TV-m a felvett alap nem megvágott anyagot 720x576-os is csak eredeti oldalt két fekete sávban játszotta le!! Tehát nem teljes képernyőn 16:9-ben!!! Ez akár lehet a TV hibája, hogy nem kezeli le. De ami nagyon zavart, hogy egy eredi anyagból, ha kivágom a reklámokat, akkor miért lesz nagyobb a kész szerkesztett anyag??? Pedig mindent úgy hagytam ahogy volt nem kértem semmilyen átkódolást! A kérdés a Freemake Video Converternél ha kiválasztom, hogy a megvágott TS -es anyagom MKV-s legyen akkor a felbontás miért lesz 720x576-->1048x576???? Tudom és néztem vannak különböző sablonok de én is a fenti leírás alapján csináltam egy saját egyedi beállítást az MKV-ra Video 2000kbps Audio Mp3 192kbps-re.
    Hja és a lényeg, hogy végre teljes képernyőn jelenítette meg az átkonvertált TS video-t MKV-ban a buta TV-m! :)

  1. Joe007 írta...:

    Újabb érdekes fejleményt találtam ill. nem értem ha az eredeti anyag TS-ben 720x576 és nem teljes képernyőn játsza le a TV-m, akkor az átkonvertált MKV-t, aminél a felbontás szintén 720x396 akkor miért játsza le teljes képernyőn? :)
    Természetesen az átkonvertálást a Freemake Video Converter programmal hajtottam végre!
    Hja és vki nézte már az új TS-Doctor-t (1.2.155b)? Sokkal több mindent lehet beállítani ill. eltévedni esetleg vki tudja frissíteni a beállításokat képekkel? Köszönöm az eddigi segítségeket is.

  1. Ferenc1963 írta...:

    Sziasztok! Nekem olyan gondom van, hogy a convertálás pont 49- nál mindig megáll. Már többször ujra telepítettem és mindig ugyan az. Előre is jöszönöm, ha valaki tud érdemben segíteni nekem!

  1. Névtelen írta...:

    Az egy dolog, hogy leáll... ,
    de mit konvertálsz, mivel, mire ?
    Milyen oprendszer ? WIN10,WIN8,WIN7,XP,LINUX,MAC, stb ...
    Videoredo felhasznalo

  1. berisz írta...:

    Üdv!
    A rögzített kódolt műsorokat esetleg ezzel utólag átmásolni PC-re?

    https://www.ebay.com/itm/Mini-Portable-HD-USB-2-0-Port-HDMI-1080P-60fps-Monitor-Video-Capture-Card-for-PC/172853888870

    Próbált már valaki hasonlót?

  1. Névtelen írta...:

    Szia.
    Elvileg itt írják, hogy tudja a 1080P (60fps) ...
    USB 2 sebessége viszont ..... ~ 53 MB/s max.
    Progresszív 1080-as képernyőt, akadásmentesen felvenni ... nem hiszem, de hátha kipróbálta már valaki.

    https://www.newfrog.com/product/mini-portable-usb2.0-port-hd-1-way-hdmi-1080p-video-capture-card-for-pc-computer-153060

  1. János írta...:

    A Freemake megvan, de a TV által usb porton felvett DVR/TS fájlt nem is nyitja meg. (Fájl megnyitási hiba !) Ennek a fájlnak minden audio, video és egyéb tulajdonság adata hiányzik. Én egyetlen alkalmazást sem találtam ami kezelné ezeket fájlokat, vagy a tulajdonság adatokat pótolni lehetne. Most éppen itt tartok.

  1. Névtelen írta...:

    DRM-mel kódolt video file. CSAK A FORRÁST FELVEVŐ eszközzel játszhazó le. Még a metaadatok sem olvashatóak ki. Tudtommal, per-pillanat, csak analóg digitalizáló kártyával rögzíthető bármi eszközön lejátszható formátumban... Elég időigényes, de egy pótolhatatlan felvétel esetén, csak ez a járható út.
    Videoredo felhasználó.

Megjegyzés küldése