.ts fájlok konvertálása új módon

Címkék:

Nem hittem volna, hogy ráakadok még egy jól működő módszerre, ami működik ha .ts fájlt készülünk konvertálni.
Az eddig használt módszert már ismerhetitek. A mostani sokkal egyszerűbb, bár vannak apró hátrányai. A programot  MC-TVConverter-nek hívják és alapvetően "csak" egy kezelői felület a már népszerű FFMpeg, HandBrake, stb. fölé.. Egyszerű ablakkal rendelkezik, indítás után egyszerűen csak válasszuk ki a .ts fájlt, adjuk meg a helyet, ahová mentse az újat, majd válasszuk ki a kimeneti fájl formátumát (mkv, avi, mp4, stb.). Kattintsunk a nagy zöld gombra és indul a konvertálás. Majd elkészül és ennyi.


Egyszerű igaz? A "vágás" sem túl bonyolult: a listában kiválasztott fájlra kattints duplán, majd a következő ablakban add meg, hogy hol vágja le az elejét vagy a végét (sajnos közbenső vágásra nincs lehetőség).
A hiányosság:
  • A kimeneti formátumok alap paraméterei nem adhatóak meg (pl. bitráta, méret), csak a program .ini fájljának módosításával. Ez mondjuk nem nagy probléma, mivel a kimeneti fájl tökéletes minőségű. A módosításhoz azért érteni kell.
A program NAGYSZERŰ és ráadásul mára elkészítettem a magyar fordítást is, amelyet ezen a linken tölthettek le (csomagoljátok ki a program Lang mappájába, majd a program indítása után a Settings > System lap alján váltsátok át a nyelvet, indítsátok újra a programot.

MC-TVConverter 2.1 letöltése:

28 megjegyzés:

  1. Névtelen írta...:

    Sajnos nálam az "MC-TVConverter" úgy kifekszik mint az állat. :-( Csak restart segít.(XP 3.5 Ghz 2G ram 3 TB)
    Videó TV2 3órás felvétel egyben.
    Videoredo H264 kocc nélkül átrakta Progressiv ts , MP3-ra.
    Azért nem mind arany ami fénylik.
    Amúgy köszi a leírásokat.

  1. Németh Zoltán írta...:

    A progi fórumbejegyzéseit olvasgatva a lényeg, hogy az új verzió, ami hamarosan megjelenik már számos helyen frissült. Ha megnézitek a profile.ini-t, akkor látható, hogy az FFMpeg és a HandBrake az ami nagy szerepet játszik a progiban. Na most a HB alig pár napja frissült, ez a konverter meg fél éves. Remélem, hogy megoldódnak a fagyások.

  1. LadyJ írta...:

    Végre le tudom játszani az asztalin a ts ből konvertált fájlokat, és szuper a minőség is. Nagyon köszönöm a munkád. Annyi csak most a gondom, hogy nagy fájlméret lett. 30 perces sorozat film aviban most 850 mega ,a régebbi 250 mega körüli helyett. Erre tudnál valami tippet adni, hogyan lehetne tömöríteni. Köszönettel Jutka

  1. Németh Zoltán írta...:

    Szia Jutka,

    légy szíves próbáld ki az EasyBrake nevű programomat, megtalálod az útmutatóknál a jobb oldalon (0.9.6-os verzió). Egy kattintással konvertálhatsz, de ha megnyitod a beállítások menüt, akkor ott a video bitrate-et állítsd át a neked megfelelő értékre. Persze tudnom kellene, hogy mit is vársz el. A sorozat 250 MB-os értékéből 1700 KBps-ra állítanám és úgy konvertálnék.

  1. LadyJ írta...:

    Bocs de kezdő vagyok a témában nagyon. Az EasyBrake-et önmagában lehet használni a ts ből aviba, és akkor nem kell a MC-TVConverter en átnyomi? A letöltött ts kiterjesztésű film volt 296 mega és ebből lett a 850 mega mert a MC ben nem találtam semmi beállítási lehetőséget.

  1. Németh Zoltán írta...:

    Szia, az EasyBrake-ket használhatod közvetlenül ts konvertálásához, épp ezért kezdtem bele a fejlesztésébe. Ha megnyitod semmi mást ne tégy csak kattints a jobb oldal felső részén lévő kis fekete csepp alakú fülecskére, majd a video bitrate opcióban adj meg 1700 KBps-ot. Katt a középső zöld gombra, add meg a ts fájlodat és ennyi.

  1. LadyJ írta...:

    Szia ismét! Köszönöm szépen sikerült is, csak mégsem jó így mert a EB vel mkv formátum lett, és ez szintén nem megy az asztalin dvd n. Az MC TV vel aviba azt vitte az asztalim csak a fájlméret lett a gond.

  1. Németh Zoltán írta...:

    Szia,

    mkv vagy mp4 formátumot készít, az mp4-et talán már ismeri az asztalid, egyébként ez a két formátum terjed a mostani és a jövőbeni eszközökön, úgyhogy ezért nem is erőltettem a hagyományos avi-t.

    ui.: ha facebook-on rám keresel könnyebb lesz kommunikálni (zoltan.nemeth.ymc@gmail.com)

  1. Unknown írta...:

    VOX HD ready TV-m van, ami gyönyörű felvételt készít, de a PC-n egy Istennek nem talál media adatot a felvételi mappában, habár a próbára felvett 26 mb-os felvételt, mint adatot az intéző kimutatja.

  1. Névtelen írta...:

    Sziasztok!

    Probáljátok ezzel,nekem bevált:)
    http://www.hamstersoft.com/free-video-converter#more

    Ingyenes és mindent megold! Behúzod a TS-t utána lement avi,mp4,mkv stb...

  1. Németh Zoltán írta...:

    "Sziasztok! Probáljátok ezzel,nekem bevált:) http://www.hamstersoft.com/free-video-converter#more Ingyenes és mindent megold! Behúzod a TS-t utána lement avi,mp4,mkv stb..."

    Egy baja van csak: a telepítéskor kérdezés nélkül telepít egy plusz programot, amit ugye kéretlennek nevezünk.

  1. Névtelen írta...:

    Tisztelt Németh Zoltán!

    Van egy nagy problémám: Egy alma s2200-es fullHD vevőm van. Az ezzel készített felvételeket (.ts) sehogy sem sikerült még átkonvertálnom más formátumba. A legtöbb konverter meg sem nyitja a fájlt("ERROR, Meghatározhatatlan hiba!"). Mi lenne a megoldás? Beállítási probléma? A vevő lenne rossz? Kérem,ha tud segítsen!

    Előre is köszönöm!

  1. Névtelen írta...:

    Sziasztok szerintem ki lehetne próbálni a http://www.freemake.com/hu/ oldalon lévő video konvertert ingyenes nagyon gyors a GPU-t használja tömörítésre magyar és egyszerű a használat pár katt és már megy is ja és 200- 300 formátumot tud ide oda konvertálgatni.

  1. Névtelen írta...:

    >Van egy nagy problémám: Egy alma s2200-es fullHD vevőm van. Az ezzel >készített felvételeket (.ts) sehogy sem sikerült még átkonvertálnom más >formátumba. A legtöbb konverter meg sem nyitja a fájlt("ERROR, >Meghatározhatatlan hiba!"). Mi lenne a megoldás? Beállítási probléma? A vevő >lenne rossz? Kérem,ha tud segítsen!

    Szia a következőket tudom javasolni amit én csinálok és amilyen programokat használok.

    1.) az alma által ext2/3/4-ra formatált eszköz windows-on a http://www.ext2fsd.com/ oldalról leszedhető programmal lehet olvasni ami szervízként települ és onnantól kezdve az eszközt sima betüjellel lehet megtalálni. (Azért érdemes ext-re formatálni, mert azt az alma és ehez hasonló beltérik, tv-k stb nagyon gyorsan tudják kezelni és müködik az egyszerre több felvétel akadásmentesen és a TimeShift is mindengond nélkül). Szóval sikerűl a ts filét átvarázsolnod ezzel a gépedre.

    2.) TS file esetleges hibáját a http://www.cypheros.de/tsdoctor_e.html letőlthető TS-doctor programmal tudod kijavítani. Ami átnézi a ts filét és ha a beltéri fagyása vagy valamilyen ok miatt hibás a file akkor rendbehozza gyorsan és profin.

    3.) Miután kész a müködő fix-elt kijavított ts akkor a http://www.fame-ring.com/smart_cutter.html oldalról leszedhető smartcutter programmal meg tudod vágni egyszerűen gyorsan és minőség romlás nélkül a ts filét.

    4.) miután kész vagy a vágással és minden szép és jó akkor a http://www.freemake.com/hu/ videó konverterrel a képmret meghagyása mellett áttolod H264 aviba vagy mkv ba vagy akármibe amibe csak akarod.

    A fent felsorolt programok egyszerűen használhatóak bárki számára. Nem igényelnek semmiféle szakmai tudást. Minden egyértelmű.

    További jó munkát és sok sok filmet mindenkinek.

    Üdvözlettel:Csík Csaba. csabi23@freemail.hu

  1. Névtelen írta...:

    Sziasztok Robi vagyok
    Az szeretném kérdezni, hogy van egy .ts fájlom, azt mivel tudom kiírni lemezre, hogy lejátssza az asztali blu-ray lejátszóm?
    Köszi

  1. Echo írta...:

    Az Alma Műholdvevős problémára írt válasz eleve rossz, mivel ez a box egy kódot illeszt a felvételre, így a vele készült anyagok utólag nem dolgozhatók fel sem számítógépen,sem más eszközön csak a felvételt készítő beltéri tudja visszajátszani. Az újabb típusú beltérik közül jogvédelmi okokból egyre több az ilyen. Megoldás: Ha létezik, a hivatalos helyett alternatív vezérlőszoftvert tölteni a boxra. Immár öt éve használok különböző beltériket, több tízezer saját készítésű felvételem van, az újabb boxok sajnos ezen a téren vissazfejlődést mutatnak.
    Üdv.
    István

  1. Névtelen írta...:

    Üdv! Olvasgatom az oldalt és nézem a különböző technikákat, hogy hogyan lehetne konvertálni... Minden progi szép és jó, futnak, mint a kisangyal, csak egy a baj. Konvertálni egyikkel sem tudok, ugyanis nemismerik fel a Ts. fájljaimat!!! Most ezzel mit lehet tenni? nem ismerik fel sem a címét, sem a hosszát egyik fájlomnak sem... Sem az MC, sem a Hamster, pedig tényleg elég korrektnek tűnnek! Kérlek, adjatok valami segítséget! A felevevő dekóderem típusa: WayteQ HD-95CX Válaszotokat előre is köszönöm!
    Üdv: BAD

  1. Németh Zoltán írta...:

    Válasz BAD üzenetére:

    Szia, két eset lehetséges: a ts fájl sérült, de ami valószínűbb: a lejátszó kódolta a felvételt, így nem lehet hozzáférni a médiainformációkhoz. Sajnos ez mostanában egyre gyakoribb.

  1. Névtelen írta...:

    Értem! Köszönöm a választ! Amúgy telepítettem a cccp kodeket, és a sima WMP akadás, minden nélkül viszi a filmet, amit felvettem, de ugyebár a hang nélkül. Bízom benne, hogy ezt is kiküszöbölik valahogy a ruszkik...
    tisztelettel: BAD

  1. Névtelen írta...:

    Program ajánlat: Toolwiz TimeFreeze
    Létrehoz egy virtuális windowst, ahol kipróbálhatók a programok. Mindent csinálhatunk, mint a valóságban. A végén dönthetünk, hogy megtartjuk-e a változtatást. Nemmel válaszolva a képernyő tetején az ikonja "normal mod"-ra változik újra indítás után. Ez az egy hátránya van: az újra indítás. Ma is használom. Semmit nem terhel, mintha ott sem lenne. Segítek a missislawrence@gmail.com címen

  1. Névtelen írta...:

    A .ts kiterjesztésről átnevezem .mpg-re és a MedialPayer az ffdshow-val (libavcodec) simán lejátssza.

  1. Névtelen írta...:

    Az én legjobb módszerem : youtubera feltölt majd onnan letölt mp4- ben Online konverter :)

  1. Unknown írta...:

    A Január 17.15:56-os keltezésű "Névtelen" bejegyzésre reagálva:
    Első kérdésem: Alma beltérivel felvett műsor TS filjét feltölthetem a Youtubra, majd onnan letöltve pl. mp4-ben?
    Ennyi, és kész? Mi van a kódolással, amit a beltéri tesz a TS filebe?
    Második kérdés: Te (is) Ts filet töltöttél fel a youturba?

  1. Rajongó írta...:

    Tisztelt Zoltán!

    Jó magam is rögzíteni szerettem volna, meg is történt, csak olyan hibába ütköztem, hogy a beltéri (Galaxy Innovations HD mini) készített a cserélhető meghajtómon egy ALIDVRS2 nevű mappát,azon belül a mappában 5 fájlt hozott létre: DVR illetve .TS fálokat, no ezeket hogy kell összerakni, hogy megkapjam a rögzített anyagot? Előre is köszönöm a választ.

  1. Névtelen írta...:

    Kedves Zoltán.
    Vásároltam egy LG HR929c típusú felvevőt. A HD adásokat nagyon szépen veszi fel a beépített merevlemezre. Ezeket a filmeket USB csatlakozó segítségével egy külső vinyóra kimásolhatom Mpeg2 ts. formátumban. Ezt a számítógép lejátssza, csak a média lejátszásra képes TV-k nem ismerik fel. A fenn említett fájlt szeretném Mpeg2 HD minőségre átkonvertálni. Az MC-TV Converter alkalmas erre?
    Üdvözlettel: Pityus

  1. Névtelen írta...:

    Kedves Zoltán!
    Közben feltelepítettem a programot, és átkonvertáltam az Mpeg2ts. fájlt MPEG2 HQ-ra, de sajnos a TV-ém (Samsung UE 6500) ezt is ismeretlen formátumnak látja (vagyis nem látja). Természetesen az LG-n keresztül látható, de ha másnak adnám oda a filmet, akkor már ő sem látja. Van ötleted a problémára?
    Üdvözlettel: István

  1. Névtelen írta...:

    Sziasztok! Az UPC direct-től van egy Humax HD DVD set boxom. Ezzel a készülékkel külső adattárolóra lehet felvenni a TV műsorokat.
    A rögzítésről 4 fájl készül:1/HMT fájl, 2/NTS fájl, 3/JPEG, és 4/TS fájl.
    A TS fájlt próbáltam több konverterrel is de mindig hiba üzenetet kaptam. Most próbáltam a TSDoctort is, ami azt írta, hogy titkosított a fájl. Tudtok-e segíteni abban, hogy PC-n futó lejátszóval meg tudjam nézni a rögzített adást?

  1. Joe007 írta...:

    Sziasztok!

    Itt is szeretnék hozzászólni az alábbi bejegyzéshez --> 2013. április 16. 10:31
    Köszönöm Csaba a részletes leírást és lépéseket, amit szintén kipróbáltam. A 3-ik pontban leírt smartcutter programmal megvágtam a sima TS anyagot amiből kiindultam elve ha van egy felvett sajnos reklámokkal tele pakolt anyag akkor csak a reklámot kivágva is kisebb méretet kapjak. Ez tényleg igy is történt nagyon gyors vágással! De ami fontos, hogy egy DEMO felíratott tesz a vágási résznél a képernyőre!!! Majd ezután tovább léptem 4-es pontra és tényleg átkonvertálja amibe szeretné az ember az anyagot! :) Csak hogy már eleve ott a DEMO felírat ami nekem nem jó de gondolom másnak sem! Ezért csak azt javaslom mivel ma egész napot rászánta merre és rengeteg féle variációban időt is mérve csináltam konvertálásokat, hogy a B650-es Samu tévém megegye a konvertált anyagot ezért arra jutottam, hogy csak a "Freemake Video Converter" program elég a megvágáshoz és a szerkesztéshez/konvertáláshoz! Ennél egyszerűbb programmal még nem találkoztam ami elsőre azt csinálja amire szükségem van! Megvágom a TS anyagot, majd átkonvertálom MKV-ba és már is teljes képernyőn látom a filmet! Persze itt a film végén van egy reklám freemake.com de ez már engem nem zavar ha már lement a video anyag! :)

    Viszont még 1 olyat szeretnék kérdezni, hátha vki itt tudja, hogy mivel lehet egy 4:3-as régi felvételt (Őrjárat az égen sorozat-ot) szeretném megszerkeszteni mert egy teszt felvételt csináltam és két Duna is adta persze nem egy időben és persze más felbontásban ezért a méretek is eltérnek lásd lentebb, amit nem higyem hogy ekkora méretet kell hogy L foglaljon!

    01. 2014-09-29 19-37-58 Őrjárat az égen III.ts (Duna) 3,2GB 1440x1080 16:9-es Mpeg-TS, Audio(Mp2 128Kbps/AC3-al 384Kbps)

    02. 2014-10-14 02-26-57 Őrjárat az égen IV.ts (Duna World) 1,5GB 720x576 4:3 Audio(Mp2 128Kbps/AAC_LATM 995Kbps)

    Mind a két video file 2 sávos audio-t tartalmaz, persze majd leszedem az egyiket mert elég 1 is! :)
    Köszi előre is a helpet, mert szerintem itt a fekete részt is bele vette a felvételbe ami nem kell, hogy méretet nyerjek rajta!

Megjegyzés küldése