A maradék 1 %

Címkék:

Ott tartottunk, hogy a rögzített .ts folyam hangját konvertáláskor elvesztettük a formátuma miatt. Mihez kezdhetünk hát? A szinte egyetlen, de annál jobb ingyenes megoldás a HandBrake nevű konvertáló használata. Hátránya, hogy NINCS ÉS VALÓSZÍNŰLEG NEM IS LESZ GPU gyorsítás, egyedül csak némi CPU gyorsítással szolgál.

A HandBrake használata előtt mindenképpen telepítsük a VLC Media Player-t, mert magához a HandBrake-hez is szükségünk lesz rá, illetve a következő bejegyzésben szereplő trükkhöz is.

Szóval a HandBrake telepítése után,
  1. Válasszuk ki a .ts fájlt,
  2. Adjuk meg, hogy hova mentse a végeredményt,
  3. Finomítsunk a paramétereken.
Az audio résznél látható, hogy a program felismeri a LATM formátumot és át is tudja közvetlenül konvertálni más formátumokba, AZONBAN sajnos az átkonvertált fájlban a video és az audio folyam szinte soha nincs szinkronban. Ezt elvileg a fejlesztők már ki is javították az egyik nightly build-ban, azonban ezek igencsak instabil verziók, használatuk nem ajánlott, marad tehát a várakozás, amíg ki nem jön a 0.9.6 vagy későbbi verzió.

Marad a kérdés: a stabil verzióig, hogyan kerülhetjük meg a problémát? Erről A probléma megkerülése: VLC bejegyzésben olvashattok.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése