A probléma megkerülése: VLC

Címkék:

Míg megérkezik a stabil és javított HandBrake, nézzük meg az egyik legjobb lejátszóprogramot, a VLC Media Player-t, mely a rögzített .ts fájlunkat alapból hanggal képes lejátszani. Azonban ennél jóval többet is tud, például konvertálni. A gond csak az, hogy trükköznünk kell és előhúzni a régi, öreg kötegelt megoldást a .bat kiterjesztést és átkonvertálni csak a hangsávot.
  1. Ha még nem telepítettük, akkor töltsük le és telepítsük a legfrissebb VLC Media Player-t.
  2. Nyissuk meg a Jegyzettömböt (notepad), majd másoljuk bele a követlezőket:
vlc.exe -vvv -I dummy "valami.ts" --sout=#transcode{acodec=a52,ab=128,channels=2,samplerate=48000}:duplicate{dst=std{access=file,mux=ts,dst='valami_kodolt.ts'}} vlc://quit

A valami.ts és a valami_kodolt.ts értelemszerűen az eredet, illetve a már kódolt .ts fájlunk neve legyen, ha nem a VLC mappájában vannak, akkor a teljes útvonal is szükséges. (A vlc.exe-t is át kell írnunk, ha a .bat fájlt nem a vlc.exe mappájából indítjuk.)

     3. A fenti szerkesztések után mentsük el a fájlt .bat kiterjesztéssel.
     4. Futtassuk a fájlt.

A konverzió elkezdődik, majd a végén megkapjuk a már minden lejátszónak emészthető normalizált .ts fájlt (a népszerű Media Player Classic-ot is beleértve), mérete csökken, hiszen csak hang és videosávot tartalmaz csak.

MEGJEGYZÉS: a fájlok elhanyagolható százalékánál egy üres .ts fájlt kapunk csak konverziónk eredményeként, ami sajnos előfordul, a .ts fájlunk hibás, a VLC pedig nem tudja javítani. Azonban még itt sincs veszve minden: HandBrake, Freemake (vagy egy későbbi bejegyzésben a TS Doctor).

2 megjegyzés:

  1. Névtelen írta...:

    Nos kipróbáltam a Smart Cutter, a gond vele az ha át akarom konvertálni avi-ba akkor elcsúszik a kép a hangtól és szétesik a kép az elején és a végén, ha a TSDoctor-nál vágok akkor ez a hiba nem jelenik meg.

    Nos a kettő kombinációjával oldottam meg hogy a Smart Cutter nagyjából levágom 7 másodpercet hagyok elején végén elmentem, majd a TSDoctor-al levágok elejéről végéről 7 másodpercet és ezt Freemake Video Converter átkonvertálom avi-ba. Igaz a TSDoctor nem tud másodpercre vágni csak csomagokra az az csak úgy sacperkábél lehet kiszámolgatni.
    Viszont gyors vágásra kiváló, Smart Cutter főleg ha a sok .ts fájlból ki akarjuk vágni a plusz időt amit felvetünk, meg a reklámokat is el lehet vele távolítani. Akit nem zavar az akadás az elején és végén kb 7 másodperc át lehet tekerni pl free splash playerel így a többi része a videónak élvezhető ott már nem akad a lejátszás.

  1. Névtelen írta...:

    Hello

    Kipróbáltam én is, de a lejátszásnál hibás volt a kép.
    de hang az szolt a media player alatt.
    Már csak egy gui kellene hozzá :)

Megjegyzés küldése