Mérföldkő: VLC Media Player 2.0.0

Címkék:

A médialejátszót fejlesztő VideoLAN csapat a hétvégén bejelentette, hogy elkészült a VLC Media Player 2.0.0 (Twoflower).

A VLC Media Player egy ingyenes, nyílt forráskódú médialejátszó- és keret program, melyet a VideoLAN projekt keretein belül fejlesztenek. A Windows, Linux és Mac OS X alatt egyaránt működő multimédia lejátszó-, kódoló- (encoder) és szóró program számos audio (AAC, AC3, ALAC, AMR, DTS, FLAC, MP3, WMA) és videó (ASF, AVI, FLV, Fraps, MP4, Ogg, MOV H.263, H.264/MPEG-4 AVC, MPEG-1, MPEG-2, WMV) kodeket, fájlformátumot támogat. Az alkalmazás online hang- és videóbeszélgetésekre, és internetes sugárzásra is használható.

Az új verzió komoly előrelépést jelent, hiszen változott a Mac-es és a webes felület, a videók renderelése, többszálas dekódolást kaptak a H.264, MPEG-4/Xvid és WebM tartalmak és elkészült a 10-bites kodekek támogatása. A lista ezen a ponton még nem ér véget: javult a feliratkezelés, új videószűrőket, valamint Blu-ray támogatást is kaptunk. Két új nyelvre is sikerült lefordítani az alkalmazást.

Fontos megjegyezni, hogy a Windows rendszerekre szánt verzió a Windows XP SP2 előtti rendszereket (Windows 2000 SP4, Windows 2003 SP0) már nem támogatja. A VLC Media Player 2.0.0 Windows, Linux és Mac rendszerekre tölthető le.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése