Szerkesztés (vágás, sávmentés, stb.)

Címkék: ,

Számos programot töltöttem le és telepítettem remélve azt, hogy végre megoldódik a problémám, de sajnos nem. A hangot vagy nem bírtam demuxolni, vagyis külön sávba lementeni, vagy meg sem jelent a hangsáv.
Ezeket próbáltam:

TSRemux v0.21.2
TSMuxeR v1.10.6
EXMuxer Pro
TSDemux v1.0
DVDFab 8.0.8.5 (konvertálásra)

...és ami működik:

TSDoctror v1.0.89 használható a .ts fájlok vágására, hang és videosáv külön lementésére, egy gond van csak vele: fizetős (de 30 napig ingyenesen használhatod).

Használata (sávok kinyerése):
  1. Program indítása > Tools > TS Demuxer
  2. Kiválasztod a .ts fájlt, majd a megjelenő ablakban a pipát a video- és az audio sáv előtt hagyod csak.
  3. A folyamat végén a .ts fájl mappájában megjelenik a két sáv fájlja (.aac, .h264 kiterjesztéssel), ezeket már számos programmal össze lehet illeszteni (pl. MKVToolnix).

Használata (vágás):
  1. Program indítása > Tools > Raw Cutter
  2. Kiválasztod a .ts fájlt, majd a megjelenő ablakban két dologra kell figyelned: a From és a To packet-ra.
  3. Sajnos itt nem szolgálhatok jó hírrel, mivel nem másodpercekben van megadva, hanem csomagokban, így kénytelen vagy próbálkozni, levágni az elejéből (a From packet nem 0-tól, hanem nagyobb számtól kezdődjön), vagy a végéből (a To packetnél az összes csomagtól kevesebb számot állítasz be). A végeredmény egy valaminev_cutted.ts fájl lesz.

      11 megjegyzés:

      1. Névtelen írta...:

        Szerintem a vágásra jobb a Smart Cutter.

        A Smart Cutter tud század másodpercre pontosan vágni, sőt ezt egy idővonalon egy csuszkával tudjuk megtenni és közben látjuk az eredményt képekben.

        A TSDoctror ahogy te is írtad: "itt nem szolgálhatok jó hírrel, mivel nem másodpercekben van megadva, hanem csomagokban"

      1. Névtelen írta...:

        Nos kipróbáltam a Smart Cutter, a gond vele az ha át akarom konvertálni avi-ba akkor elcsúszik a kép a hangtól és szétesik a kép az elején és a végén, ha a TSDoctor-nál vágok akkor ez a hiba nem jelenik meg.
        Nos a kettő kombinációjával oldottam meg hogy a Smart Cutter nagyjából levágom 7 másodpercet hagyok elején végén elmentem, majd a TSDoctor-al levágok elejéről végéről 7 másodpercet és ezt Freemake Video Converter átkonvertálom avi-ba. Igaz a TSDoctor nem tud másodpercre vágni csak csomagokra az az csak úgy sacperkábél lehet kiszámolgatni.
        Viszont gyors vágásra kiváló, Smart Cutter főleg ha a sok .ts fájlból ki akarjuk vágni a plusz időt amit felvetünk, meg a reklámokat is el lehet vele távolítani. Akit nem zavar az akadás az elején és végén kb 7 másodperc át lehet tekerni pl free splash playerel így a többi része a videónak élvezhető ott már nem akad a lejátszás.

      1. Névtelen írta...:

        DVR-Studio Pro 2.15 Én ezt használom. Haenlien Software programja, ami kimondottan erre fejleszt!!!
        Az újabb verziók már kezelik a HD-s tartalmakat is, ahogy nézem az oldalukon, már csak ezek érhetőek el, de ha utána keresel a neten biztos "találsz rá megoldást"!
        Majdnem minden formátumba tud konvertálni, Képkockánként lehet vele vágni, stb.., stb....de az oldalukon többet tudhatsz meg, és más hasznos programok is fellelhetőek náluk!

        http://www.haenlein-software.com/index.php?PHPSESSID=cc0fd010b1f8e50f7e4c644791a9c66a&nav=products/dvr-studio-hd-2&REMARK=lostSession

      1. Németh Zoltán írta...:

        DVR-Studio Pro: letöltöttem, megnézem. Hamarosan írok róla egy szösszenetet.

      1. Névtelen írta...:

        Írtam Facebook-on is, de nem reagáltál rá, azért próbáltam ide írni!:-) A HD -s verzióra nem találtam megoldást a neten, csak a 2.15 re, de az előző verziókat én már nagyon rég óta használom! Bevált.... amire nekünk kell! Kíváncsian várom a véleményed!

      1. Giannichedda írta...:

        +1 szavazat a Smart Cutter-re!

      1. Unknown írta...:

        A TS Doktornál kimaradt a másik vágási típus
        (század másodpercre vágás:
        I. File/open
        II. Bal oldalt alul a Prepare cutting
        III. Vágásnál ráhagysz 5s az elejére végére
        IV. Jobb alsó sarok Save New file (muxolás javítja hogy később konvertálásnál ne csúszón el a hang a képtől)
        V. És utána Raw Cutter-nél csomagra levágod a 5s (ezzel tudod kiküszöbölni a hang csuszást ha utána konvertálni akarod)
        VI. Összefűzöd a TS Doctorral a ts fájlokat.
        VII. Ha ezt behívod egy videó szerkesztőbe a log fájlban keletkező hibáknál ellenőrizheted menyi semmisült meg. pl Corel Video studio X4
        VIII: Ha behívod ezt a ts-t a Corel video studió X4 és a fájlt elmented same first as akkor konvertálás nélkül végigszalad és ugyanolyan állapotba menti le mpeg-be amit bármivel konvertálhatsz.

      1. Névtelen írta...:

        Szép Napot!
        Én már két éve szívok ezekkel a TS fájlokkal,és mostanra már a konvertálásuk tökéletesen megy Pl:Format Factory-val.Hang és kép együtt van,eddig minden OKÉ.Na de!Van itt egy nagy problémám,az hogy ezeket a TS fájlokat semmilyen player-el nem tudom lejátszani PC-n.Kb:15 programot kipróbáltam,de az összes hibával dolgozik,vagy meg sem tudja nyitni....Pl: a VLC.A GomPlayer az csak a hangot adja vissza,kép nélkül.Meg kell jegyeznem hogy az összes proginál már minden beállítást kipróbáltam.Az őrület határán vagyok már ezen TS fájlokkal.Kb:két éve letöltöttem az Aiseesoft TS Playert ami tökéletesen vitte a TS fájlokat,csak a progim nincs már meg mert új telepítésem volt azóta.Sajnos ezt a jó kis progit azóta már levették,és sehonnan nem lehet letölteni,még torrentról sem....Érdekes jelenség....Aztán még az is érdekes jelenség hogy amikor elindítok egy felvételt Pl:pendriverre az MPEG-4 földi vevőmmel,akkor kb:fél óránként reset-el a készülék és qrva nagy xarakodással újra indul,és folytatja a felvételt,de már egy új jab TS fájlban,és így tovább....Azt nem értem hogy miért csak az M1,M2, DUNA,DUNA WORD csatornákon? A TV2-n meg az RTL klubon ott nem reset-el egyszer sem,akár órákon át mehet a felvétel....Szerintem az van hogy ez a reset jel az adótól jön a hasznos jellel együtt,és azért hogy ne lehessen filmeket felvenni (jogvédelem)és másolgatni.A TV2-n meg az RTL-en amúgy is negyed óránként reklám,és ott már alapból elqrják a korrekt felvételi lehetőséget,tehát ott nem küldik a reset jelet a vevő felé...Jól ki van ez találva,csak azt az egyet nem értem hogy ezekről miért nem ír senki sehol....Megtévesztés! Átverés! az egész.
        Köszönöm hogy leírhattam tapasztalataimat!
        Üdv: italoimre

      1. Névtelen írta...:

        Lejátszáshoz VLC Media Player!? Nekem lejátsza. Most editort keresek, hogy a felvétel elejéből és a végéből törölni tudjak.

      1. Névtelen írta...:

        VLC a TS fájlokat nem tudja megnyitni,akárhány PC-n és újjonan telepített winfossal sem! Ilyenkor mi van???? MPEG vevők=ÁTVERÉS! TS fájlok =ÁTVERÉS! A tv szolgáltatók MANIPULÁCIÓJA! Így védekeznek a "jogvédett "tartalmak rögzítése ellen! Vajon a hazai politika is erről szól???? DE ERRŐL ÁM!!!! CSAK ERRŐL!!!! MEGTÉVESZTÉS! ÁTVERÉS! IDŐHÚZÁS! ÉBREDJETEK MÁR EMBEREK!!!! Ennyire vakok vagytok????

      1. Névtelen írta...:

        Ts fájlok lejátszására kíváló lejátszó a PotPlayer program, teljesen ingyenes! Innen szabadon letölthető!
        https://usite.hu/prg/Daum
        Szerintem jobb mint a VLC!
        Szerkesztésre vágásra sok kíváló program létezik, Ts Doctor, Smart Cutter, DVR Studio, stb.
        A február 6 i kérdezőnek, csak tippelni tudok a válasszal. Mivel, M1 M2 Duna Duna world HD-s adások ezért fat 32 re formázott Hdd csak 2,1Gb lehet egy fájl maximális mérete! Azért indít egy új fájlt 30 perc után, mivel az kb 2 GB körüli! Nem HD-s adások esetén ez a felvételi idő megnő, mivel kevesebb adat! Ezeket a szétdarabolt Ts fájlokat kíválóan össze illesztik a fent felsorolt programok, vagy akát Total Commander is megcsinálja, fájl egyesítése címen! Semmi átverés nincs a Ts fájlok rögzítésében! Nyugodtan kíválóan rögzíthetők, lejátszhatóak! ÜDV:

      Megjegyzés küldése